Pustepause gestaltterapi, parterapi, gruppeutvikling og mindfulness eller meditasjon på godt norsk.

Om meg

Mine ledestjerner er frihet, visdom og medfølelse. Hva er dine?

Her er noen høydepunkt fra livet mitt:

  • Master i næringslivsetikk.
  • Avbrøt en doktorgrad i næringslivsetikk for å jobbe med en bedrift som inspirerte meg etisk.
  • Gestaltterapeut og godkjent veileder til psykoterapeuter.
  • Meditert siden 1989.
  • 1996 var det store året da jeg både ble ordinert og fikk navnet Gunaketu, og tok sort belte i kampkunsten Aikido.
  • Driver egn terapipraksis og underviser i coaching og selvutvikling på flere steder.
  • Er pappa til en datter født i 2007.

Mellom befalskolen og økonomistudier i England traff jeg tilfeldigvis yogalærer Henrik Lewkovitz. Han hadde en gnist i øye som startet en flamme i mitt indre.

Flammen tok meg til meditasjon, kampkunsten Aikido og Findhorn Foundation – et alternativt samfunn i Skotland. Jeg var kommet i kontakt med en annerledes måte å være på sammen med andre mennesker på. I en alder av 23 år så jeg for første gang en solid lærer i 40-årene gråte åpenlyst i en arbeidsgruppe, av kjærlighetssorg!

Flammen hadde tatt fyr og jeg ville gå dypere. En Aikido-venn foreslo en buddhistgruppe på universitetet. Opplevelsen av første møte med denne gruppen er like levende i dag som den gang. Det var en inspirert lærer, Ratnaguna, som snakket inspirert og jordnært om det jeg ville ta en doktorgrad i: etikk. Kanskje enda viktigere var den gjengen som var der med en fortryllende blanding av energi, glede og seriøsitet. Jeg hadde kommet hjem.

Dobbelmoral i akademia gjorde at jeg avsluttet studiene med en Master som ble publisert og begynte å jobbe med likesinnede i Manchester. Først konverterte vi et gammelt lagerhus til the Manchester Buddhist Centre. Deretter  ledet jeg en gjeng på fem som startet en gaveforretning i Cambridge for å betale for oppussingen av buddhistsenteret. Da begynte jeg å virkelig å oppdage hva mine dypeste verdier var.

Jeg ville enda dypere inn i livets mysterium og ble i denne perioden ordinert inn i Triratna buddhistorden. Det innebar fire år med studier, retretter og selvransakelse i dialog med forskjellige lærere. Prosessen kulminerte i en fire måneders retrett i fjellene i Spania der jeg fikk navnet Gunaketu. Det betyr verdifulle flamme.

Tilbake i Manchester jobbet jeg noen år for det nyetablerte senteret med å undervise, koordinere lærerstaben og frivillige, samt å ha kontoransvar for en stab på fire.

Jeg bodde til sammen 7 år i et åndelig mannskollektiv. Det var en stor kontrast til det mannsdominerte Forsvaret! Kollektivet gav en unik anledning til virkelig å leve ut mine idealer og bryne dem i møtene med andre – fylt av tårer, svette, latter og inspirasjon. Dette gav en intensitet i min åndelige praksis som har vært helt unik. Bålet av den energien jeg er del av begynte å ta fyr.

Da min mor døde i 2000 flyttet jeg tilbake til Norge og startet Oslo Buddhistsenter. Det var noen intenst turbulent år med en far som løste seg selv opp i alkohol til han nesten døde på sykehus. Han overlevde og kom ut tørrlagt i andre enden og erklærte at jeg var hans beste venn. Jeg husker enda hvor berørt jeg var da jeg gikk fra det møte. De årene var også en spennende anledning til å vikle ut grunnleggende prinsipper og praksiser for et buddhistsenter i en ny kultur – fra eget bryst. Jeg har lært mye fra dialogen med andre grupper gjennom Buddhistforbundet og Samarbeidsrådet for tros og livssynssamfunn, i både inn og utland.

For å hente inspirasjon og utvide både nettverk og kompetanse startet jeg på gestaltstudier i 2004. Jeg ble godkjent gestaltterapeut i 2008, gikk på fordypningsstudium og veilederstudium og ble godkjent veileder i 2013. Som gestaltterapeut har jeg opplevd hjerteskjærende møter på psykoseavdelingen på Gaustad sykehus, vare dialoger i førstelinjetjenesten i psykisk helsevern og dype samtaler i egen terapipraksis.

I 2010 spurte Erik Eggen om vi skulle starte et konsulentselskap sammen. Med Trond og Geir Løkling startet vi iGo for å tilby tjenester for individ, gruppe og organisasjon for store og små organisasjoner. Vi har jobbet med blant annet NorgesGruppen, Avinor, Bertil O’Steen, ConocoPhillips, Siemens, NAV, Røde Kors, og Omsorgspartner.

Etter seks år med å jobbe primært i organisasjoner fokuserer jeg nå mer på terapi og veiledning da jeg trekkes mot dybden i menneskelige møter.

Terapi og meditasjon er som skapt for hverandre. De søker begge økt bevissthet om det som skjer i oss og rundt oss.Hvis du er på en eller annen reise mot «noe annet» så vil jeg gjerne snakke med deg om det. Utforske det. Støtte deg på veien. Det behøver ikke handle om buddhisme men om de store mellommenneskelige spørsmålene som er like for oss alle. Som Orpheus sa til Neo i filmen The Matrix:

La meg fortelle deg hvorfor du er her. Du er her fordi du vet noe. Du kan ikke forklare det du vet men du føler det. Du har følt det hele livet. At noe galt med verden. Du vet ikke hva det er, men det er noe. Som en splint i sinnet dit. Som gjør deg gal. Det er den følelsen som har brakt deg til meg.

Ring meg da vel på 977 15 657 🙂 eller send en epost så tar jeg kontakt